Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Promocija kalendara u Galeriji O3one

U utorak, 16. decembra sa početkom od 17.30h održaće se press konferencija povodom objavljivanja kalendara, kao i ekskluzivna najava programa za 2009. godinu.

 


Konferenciji za štampu prisustvovaće menažment tim O3ONE-a, predstavnici Raiffeisen banke, generalnog sponzora programa galerije, članovi saveta, umetnici čiji su se radovi našli u kalendaru za 2009. godinu.




Umetnički kalendar za 2009. godinu, nastao u saradnji O3one-a sa Raiffeisen bankom, sadrži projekte koji su bili prikazani u O3one-u tokom 2008. godine. Radovi koji su po izboru publike i stučne javnosti obeležili 2008. godinu pripadaju najrazličitijim umetničkim formama. Ove godine pored domaćih umetnika, u kalendaru su se našli i strani autori koji su se predstavili na samostalnim i grupnim izložbama i manifestacijama. Među autorima se nalaze mladi i perspektivni, kao i već afirmisani umetnici: Danica Marinković, Gordana Kaljalović i Đorđe Odanović, Jelena Ilić, Milica Vojvodić, Nika Oblak i Primož Novak, Aleksandra Stratimirović, Željka Momirov, Zorica Šormaz i drugi.

Promociju kalendara pratiće izložba radova pomenutih umetnika koja će moći da se vidi od 15 - 20. decembra u O3one-u.


Na press konferenciji biće ekskluzivno predstavljen program O3one-a za 2009. godinu koji će, podeljen u više segmenata, promovisati umetničke projekte iz oblasti savremene umetnosti i dizajna. Kao i ranijih godina projekat O3one nudi mogućnost mladim autorima da se afirmišu, ostvarena je saradnja sa stranim kulturnim centrima, a akcenat je stavljen na tri značajna imena savremene umetnosti.

 

O3one art space postoji četiri godine i tokom svog poslovanja uspešno je organizovao niz projekata. U realizaciji svih projekata ima svesrdnu pomoć svojih partnera, posebno Raiffeisen banke. Spoj biznisa i umetnosti iz godine u godinu postaje sve čvršći, a pravi primer za to je upravo saradnja između ove dve institucije, koja će se nastaviti i u sledećoj godini.


 


Datum objavljivanja: 10.12.2008.