Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prolećna jagma Gorana Dimića

Izložba bez izloženih radova ne traži od posetioca da posmatra, već da nešto učini. Da sam izvuče iz kutije jedan od radova spakovanih u plave koverte - tradicionalnom narodnom simbolu mita i korupcije. 7. april, 20. sati, Kulturni centar Grad, Braće Krsmanovića 4.


 


Koliko subverzije u naizgled simpatičnoj ideji da na izložbi nema radova po zidovima, već da se oni otimaju  u zatvorenim plavim kovertama  tokom petnaestominutne akcije  zvane  JAGMA! Jagma kao kontra performans;  kako u odnosu na originalni otomanski običaj  jagme, vremenski ograničene, dozvoljene otimačine u novopokorenom gradu, tako i u odnosu na savremenu kulturu i civilizaciju pohlepe.



Izložba bez izloženih radova  ne traži od posetioca  da posmatra, već  da nešto  učini. Da sam izvuče iz kutije  jedan od  radova spakovanih u plave koverte - tradicionalnom narodnom simbolu mita i korupcije. Ovoga puta koverat  građanin ne daje nego uzima,  što je još jedna mala Dimićeva  inverzija sumračne posttranzicione svakodnevice.



Svaki posetilac – učesnik grabi  kovertu i time dobija na poklon jedan od  unikatno duhovitih, poetskih crteža i krokija  Gorana Dimića.



PROLEĆNA JAGMA GORANA DIMIĆA  kao  mala vesela doza oštroumlja i dobre volje, blagotvorna  za preživljavanje u diktaturi pohlepe i srebroljublja.



AFFORD TO GIVE! GDE SE IMA TU SE DAJE!


 



Datum objavljivanja: 07.04.2014.