Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prolećna izložba u Staroj kapetaniji

U širokoj lepezi poetika i likovnih postupaka i tehnika žiri je od 99 prijavljenih odabrao 69 autora za izložbu i dodelio Veliku nagradu Prolećne izložbe Branki Kuzmanović za rad u kliritu. Likovna kolonija KLIRIT ART dodelila je priznanje vajaru Marku Vukši. Otvaranje, 23. aprila u 20h u UG Stara kapetanija.

 


Na tradicionalnoj, žiriranoj izložbi- PROLEĆNOJ IZLOŽBI, koju organizuje Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, biće prezentovano 69 radova u okviru različitih disciplina kako klasičnih tako i novih medija- slike, crteži, grafike, mozaik, skulpture, keramike, fotografije, printovi, objekti ..recentna ostvaranja umetnika svih generacija, počev od onih koji su na samom vrhu beogradske likovne scene- Milutin Kopanja, Mario Điković, do najmlađih kojima je ovo prvo javno predstavljanje, ostavljajući im mogućnosti sagledavanjamličnog stava i svog mesta u okviru recentne likovne scene.


U širokoj lepezi poetika i likovnih postupaka i tehnika žiri je od 99 prijavljenih odabrao 69 autora za izložbu i dodelio Veliku nagradu Prolećne izložbe BRANKI KUZMANOVIĆ za rad u kliritu. Likovna kolonija KLIRIT ART dodelila je priznanje vajaru MARKU VUKŠI . Publika će odlučiti svojim glasanjem u toku izložbe ko će dobiti Nagradu publike.


Po propozicijama Galerija "Stara kapetanija" će izložbu nagradjenog autora uvrstiti u redovan izlagački program u 2010.


Tradicionalne izložbe u Zemunu, kao panoramske slike aktuelnog likovnog trenutka, kao pokazatelj energetskog potencijala aktivnih umetnika, veoma su posećene. Veliki broj školske omladine je zainteresovan za likovne programe uvođenjem Galerije "Stara kapetanija" u mrežu institucija koje podržavaju "kulturni pasoš" projekat kojim je nevladina organizacija AVANTURA KULTURA osmislila sa ciljem da na pristupačan način omogući nosiocima kulturnog pasoša beneficije u odabranim kulturnim institucijama.


Ovi novi vidovi komunikacije sa posetiocima, bitno su izbalansirali i upotpunili višeslojnu komunikaciju umetnik, delo, publika, i učinili posmatrača aktivnim, odgovornim konzumentom umetničkih sadržaja i koautorm likovne scene. U Zemunu je to moguće. s obzirom na dugu tradiciju i veoma kultivisanu publiku .


Izložba traje do 12. maja.


 


Datum objavljivanja: 21.04.2009.