Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Projekat: s23m

Program zatvaranja 49. Oktobarskog salona upotpuniće gosti iz švdskog umetničkog kolektiva Piratbyrån. U svom jedinstvenom umetničkom autobusu koji će biti parkiran ispred KCB-a (5. i 6. novembra) i Muzeja 25. maj (7-9. novembra), oni će inicirati specifičan diskurs o savremenoj umetnosti.

 


"Piratski biro" deluje na principima vangalerijskog i vaninstitucionalnog delovanja u domenu savremene umetničke distribucije.Njegove "piratske aktivnosti" ustanovljavaju, s jedne strane, radikalnu kritiku umetničkog sistema, a sa druge, omogućavaju direktan kontakt sa širom publikom.


Umetnici, aktivisti, teoretičari iz desetočlanog kolektiva Piratbyran, od leta 2008. organizovali su jednistven put sa autobusom od Stokholma do Bolcana u Italiji, učestvujuću na prestižnoj evropskoj manifestaciji za savremene umetnosti i kulturu Manifesta 7, sve do njenog zatvaranja 2. novembra. Ovaj specifični autobus je zamišljen kao kreativno mobilno sredstvo za razmenu, promišljanje savremene kulturalne produkcije i odnosa intelektualnog vlasništva u doba digitalne kulture i umreženosti.


Pored kratkih predavanja, članovi  kolektiva će u Beogradu predstaviti projekat s23m koji je originalno sačinjen za umetničko bijenale Manifesta 7.


Od  srede, 5. do  nedelje, 9. novembra. Svaki dan od 17 do 21 čas – umetničke akcije u okviru zatvaranja 49. Oktobarskog salona  i projekta  Informal Networks Belgrade


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 03.11.2008.