Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Projekat: Bigfish FEST

Osnova na kojoj projekat Bigfish FEST stoji je neograničena sloboda istraživanja dve stvari: animiranog filma kao medija i granica sopstvene izdržljivosti. Galerija FLU, 8 - 11 decembar, magistarska izložba animacija Igora Ćorića.

 


Dva čoveka, sa dva kraja sveta, proizvode jedan kratki animirani film nedeljno već godinu dana/Šeldon Liberman(Australija) napravi muziku, a Igor Ćorić (Srbija) likovni odgovor na dobijeni zvuk!


Animacije su postavljene na sajtu www.bigfish.tv/fest i prikazuju se i u muzičkom jutarnjem programu australijske nacionalne televizije ABC.


Tempo rada doprinosi beskompromisnosti u sadržaju, sirovosti i snazi u crtežu, oštrini i sigurnosti iskazane misli neiskvarene dugim proizvodnim procesom.


Animacije su rađene u "Flashu"/vektorski program koji dozvoljava da crtež koji se direktno unosi u program zadrži intenzitet poteza pretvarajući ga u vektorima definisanu fleku i  "Photoshopu" / ravne i hladne vektorske prikaze obogaćuje čistim slikarskim efektima.


Neuhvatljivo brze, jednostavne, uzbudljive, zavodljive animacije su umetničke u svojoj nepretencioznosti i nepokolebljivo raskalašne u svojoj radosti.




Igor Ćorić rođen je 1978. u Strazburu u Francuskoj.  Od 1997. do 2002. studira slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.  2002. godine upisuje magistarske studije na istom fakultetu. Pored bavljenja likovnom umetnošću počinje da se bavi i autorskim animiranim filmom.  Od 2002. do 2006. godine sam i sopstvenim sredstvima proizvodi preko 50 kratkih animiranih filmova. Od 2004. do 2007. godine radi kao ilustrator dečijih i školskih knjiga za Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda. 2006. godine pomoću novca osvojenog na konkursu Sekretarijata za kulturu grada Beograda završava film "Ostaci (Leftovers)" . Od početka 2007. zajedno sa Sheldonom Liebermanom radi na proizvodnji jednog animiranog filma nedeljno za vebsajt bigfish.tv/fest.  Početkom 2008. godine završava još jedan svoj film, "Perje u plamenu (Feathers in Flames)" pomoću novca osvojenog na konkursima Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva kulture republike Srbije. Takođe izlaže samostalno i grupno na izložbama u zemlji i inostranstvu.


 


Datum objavljivanja: 21.11.2008.