Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Projekat Ajburg

Izložba Projekat Ajburg u Galeriji Ozon je deo programa Holandija u Beogradu u okviru Nedelje Arhitekture, 27. jun – 05. jul 2008. Izložba, praćena predavanjem 4. jula, prikazuje aktuelnost teme: odnos grada i prirodnog okruženja.Kustos izložbe je Mirjana Milanović.

 


Izložba je sačinjena od fotografija individualnih i kolektivnih stambenih zgrada Ajburga. Takođe, fotografije prikazuju     uređenje javnog prostora i odnos novih ostrva prema okolini  širokom zalivu Ijmeer.  Kao prateća informacija, deo panela prikazuje nastanak Ajburga kroz prve planove i nasipanje ostrva, kao i najnovije planove za drugu fazu Ajburga koja će biti realizovana u periodu 2009 – 2015. godine.




Mirjana Milanović je diplomirala 1986. godine i magistrirala 1990. godine na Arhitektonskom Fakultetu  u Beogradu. Radila je kao gost–predavač na fakultetima u Delftu, Ajndhovenu, Larensteinu i Leuvenu. Izmedu 1990–1992. radila je kao urbanista u Centru za planiranje urbanog razvoja. Između 1999–2002.  rukovodilac je tima za projekat ostrva Steigereiland. Od 1996. do danas urbanista je u gradskom Projektnom birou Ajburg. Objavila je pet knjiga o tipologiji i razvoju grada i stambenim tipologijama.Učestvovala na više lokalnh i internacionalnih konkursa. Urednica je časopisa Komunikacija.


 


Datum objavljivanja: 24.06.2008.