Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Proglas Art klinike

Pošto je iskoristila sve zalihe dobre volje i ostala bez struje, Art klinika proglašava bankrot i najavljuje obustavljanjesvih redovnih aktivnosti te prelazak u stanje mirovanja.

 


ODLAZAK U BELO


"Zbog zakazivanja svih oblika podrške u 2009. godini, nezainteresovanosti gradske Uprave za kulturu, pokrajinskog i republičkog Ministarstva ćutanja gradonačelnika i ministara, pošto je iskoristila sve zalihe dobre volje i ostala bez struje, Art klinika proglašava bankrot i najavljuje obustavljanje svih redovnih aktivnosti te prelazak u stanje  mirovanja. Večernji akt, škola stripa, Peđina filmska škola, izložbe u Šok galeriji i dramski studio, do daljnjeg prestaju da rade.


S uverenjem da teška vremena zahtevaju radikalne terapije, simboličkim i faktičkim prefarbavanjem Klinike, povlačimo se u alternativni oblik postojanja - u belo. Belo kao granična vrednost, kao odsutnost boje, otvoreno je na oba kraja svog značenjskog spektra. S jedne strane prepuno je živih mogućnosti i može doneti preobražaj i ponovno rođenje, a s druge, lako može prevagnuti u ništa, u smrt. U tom stanju očekujemo i pripremamo se za dalji razvoj događaja.


Astrološki preciziran preobražaj Art klinike započinje 3. juna. Tog dana biće održana konferencija za štampu: predstaviće se nastupajuće promene, nagovestiće se nove namere i započeti krečenje. Za realizaciju je potrebno više aktivista i 130 kg fasadne boje, podloga, emulzije i odgovarajući alat. Pozivamo vas da učestvujete u ovoj akciji: prijavite se za ovlašćene učesnike prefarbavanja, priložite materijal za odlazak u belo, medijski nas podržite..."


Program preobražaja:


3. jun -


11.00 časova: Konferencija za štampu


15.00 časova: Početak bojenja u belo


7. jun - Preobražaj Art klinike


17.13 časova: Punim Mesecom započinju Dani belog hedonizma


19.00 časova: Proslava preobražaja, prikazivanje premijernih filmova u proizvodnji Art klinike, grupni portret i, naravno, bela torta


9. jun -


20.00 casova: Nikola Džafo, "Drugi odlazak u belo"


Akcija prefarbavanja slika i odlazak na (duži) službeni put




Dežurni tim za kontrolu krečenja i evidenciju donacija: Nikola Džafo, Silvia Dražić, Marija Kostić, Nikola Macura, Dejan Jankov, Filip Markovinović...


Dežurni telefon za informacije, prijavu ucešća ili donacije: (021) 66 11 207


 


Datum objavljivanja: 29.05.2009.