Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prodajna izložba cipela

KC Grad od 31. maja do 6. juna organizuje izložbu cipela. Inspirisani kreativnim potencijalom sa kojim se susrećemo kroz izložbe i susrete sa umetnicima rešili smo da tokom ove godine održimo dve izložbe koje će predstaviti šta se sve dešava kod nas, a i šire kada je u pitanju obuća.


 


Kao sto za Helsinki kažu da ima neverovatan broj frizerskih salona, tako se Beograd može pohvaliti velikim brojem prodavnica cipela. Ali šta nam mogu ponuditi naši dizajneri, umetnici, kolekcionari i zanatlije otkrićemo vam u Velikoj galeriji Kc Grada.



Dizajnirati i proizvesti predmete koji su neizostavni detalj naše svakodnevnice a pritom ne zaboraviti na udobnost, ergonomičnost i aktuelnost nije nimalo lako, pa je zato i broj umetnik i zanatlija koji se bave obućom znatno manji od onih koji se bave garderobom i modnim detaljima.



Našu pažnju su sa razlogom privukli autori koji hrabro i istrajno razvijaju svoje kolekcije i sa uspehom opstaju na sceni.



Izložba je prodajna a svoje kolekcije predstaviće nam: Budislava Keković, Šmizla, Milena Hrastnik, Pavle Nećakov, Nataša Čakić Simić, Milica Marinković, Natalija Pavkov, Snežana Krejić, Lidija Jovanović, Naša Posla, Magdalena Klašnja, Danijela Biškup, Lagami, Natalija Pavkov i drugi.



Autor izložbe: Ljudmila Stratimirović, art direktorka Kc Grad.



Milenika Shoes (Milena Hrastnik)

Milena Hrastnik je diplomirani dizajner obuće. Izuzetno dobro konstruisane i kvalitetno urađene kolekcije predstavljene su pod imenom njenog brenda, Milenika Shoes. Cipele su u potpunosti urađene od kože, od đona preko postave do lica cipele.



Lidija Jovanović

Lidija Jovanović je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, postdiplomske studije na Fakultetu dramskih umetnosti  na odseku teatrologije a pohađala je i kurs za izradu cipela i šešira na  Central Saint Martins College of Art & Design u Londonu. Ovakvo temeljno obrazovanje svakako je uticalo da se Lidija uspešno bavi i pozorištem, dizajnom, izradom i razvijanjem sopstene modne linije LJ. Njene cipele pored drugih brojnih mušterija nosi čak i Anđelina Žoli.



Pavle Nećakov

Pavle Nećakov je mladi preduzetnik iz Zrenjanina koji pokušava da sačuva porodičnu tradiciju pravljenja predmeta od rogoza. Njegov rad pratimo već par godina, od prvog uspešnog pojavljivanja na Modi za poneti i Modi za kuću u Kulturnom centru Grad. Sandale i papuče od rogoza su vrlo jednostavnih linija, lagane i prijatne za nošenje i naravno ručno rađene a tokom jednog dana moguće je napraviti najviše dva para.



Budislava Keković

Budislava Krnojelac Keković je studirala kostimografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se dizajnom obuće a njene kolekcije izuzetno ženstvenih linija od baletanki, cipela na šniranje do čizmica urađenih od kože i krzna možete pratiti u postavkama studija No Brothers no Sisters u Chumic Design districtu.



Naša Posla

Naša Posla je nov brend, mlad i po datumu nastanka ali i po starosti umetnica koje ga vode. Snežana Filipaš i Marija Đorđević sa iskustvom na polju vizuelne umetnosti i animacije pokrenule su liniju izuzetno kvalitetnih upotrebnih predmeta od kože kao što su torbe, rančevi, novčanici, kaiševi ali i obuća.



Snežana Krejić

Snežana Krejić je diplomirala dizajn proizvoda od kože na Višoj politehničkoj školi. Bavi se dizajniranjem obuće ali drugih modnih aksesoara. Pored predstavljanja svojih radova na izložbama radi dosta za potrebe filma i pozorišta.



Magdalena Klašnja

Magdalena Klašnja je diplomirala savremeni kostim na Fakultetu primenjenih umetnosti. Stažirala je u Njujorku gde je učestvovala i u produkciji predstave Einstein on the Beach , čuvenih Roberta Wilsona i Philipa Glassa. Već više godina živi i radi u Njujorku a od nedavno je počela da kreira i obuću.  Pokrenula je liniju cipela koje zadvoljavaju sve standarde: dobar dizajn, udobnost i jedinstvenost a inspirisane su hodanjem i plesanjem u Njujorku.. Uskoro će se njene kreacije  naći i u maloj radnji na Menhetnu na Lower East Side-u.



Šmizla

Šmizla je vintage shop sa verovatno najboljom ponudom u gradu. Pored garderobe, suvenira, ploča i predmeta za kuću predstavljamo izuzetnu kolekciju obuće od pedesetih godina do danas koju je tim Šmizle sa neverovatnom posvećnošću prikupio.



Danijela Biškup

Danijela Biškup je dizajner ženske obuce LILU. Dizajnom se bavi ukupno 18 godina, a preko 11 godina jedna je od vlasnica fashion store IDENTITY, koji vodi sa Jelenom i Svetlanom Proković. Pre nastanka unikatne kolekcije LILU koju plasira kao sopstveni brend, Danijela je, kao dizajner u jednoj domaćoj fabrici, dobila 5 zlatnih i srebrnih košuta na beogradskom Sajmu mode.



Natalija Pavkov

Natalija Pavkov se prvenstveno bavi makrameom koji koristi u kreiranju nakita, ukrasnih detalja na garderobi ali od skoro i u izradi sandala.



Lagami

Lagami je nova dizajnerska radionica iz Novog Sada. Za predstojeću letnju sezonu predstavljaju nam kožne sandale.



www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 27.05.2013.