Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Priručnik za muzejsku edukaciju

Obeležavajući Dan Muzeja Vuka i Dositeja u utorak 28. februara u 15 časova u izložbenom prostoru muzeja, održaće se predstavljanje novog izdanja Priručnika za muzejsku edukaciju Narodnog muzeja u Beogradu.


 


 


Tom prilikom o knjizi će govoriti:Bojana Borić Brešković, direktor Narodnog muzeja u BeograduI koautori: Eliana Gavrilović, Ivana Janković, Ljubica Vinulovi. Pored navedenih, autorstvo u Priručniku potpisuju i Marina Pejović i Ivan Kručičan.





Ideja vodilja za nastanak Priručnika za muzejsku edukaciju, koja se u osnovi bavi razvojem muzejske publike, jeste promocija kulturnog nasleđa i njegovo stavljanje u različite okvire i tumačenja, ali i proširenje delatnosti i razumevanje muzejske edukacije sa polazištem da svako ima pravo na kulturu i na njene sadržaje.



Pripučnik je namenjen kolegama iz drugih muzeja sa kojima želimo da podelimo znanje i iskustva, nastavnicima u pripremi nastave i unapređenju obrazovanja, kao i ostalim znatiželjnim čitaocima.



Verujemo da muzeji svojim aktivnostima, izložbama i pratećim programima treba da posetiocu omoguće sticanje znanja i da su pravilno odabrani metodi preduslov za kvalitetan boravak publike u muzeju



Priručnik se sastoji iz teorijskog dela,  sa odrednicama o ciljnoj grupi kojoj je program namenjen i koje metodama se koriste u pristupu, i praktičnog, gde je predstavljen  najuži izbor primera iz naše dobre prakse. Praktičan deo, uz minimalne promene može se primeniti  u različitim programima koji za cilj imaju rad sa pojedincima i grupama , a u svrhu podsticanja kulturnih afiniteta.


 



Datum objavljivanja: 27.02.2017.