Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Priroda i društvo Šejme Prodanović

U ponedeljak, 20. jula u 20h u Galeriji Grafički kolektiv, na Obilićevom vencu, otvara se ambijentalna postavka Šejme Prodanović "Priroda i društvo". Radovi se mogu pogledati do 1. avgusta.

 


"Priroda i društvo" je ambijentalna izložba koja predstavlja istražvanje savremenog društva i njegovog odnosa prema prirodnoj okolini, sa referencama na opštu i popularnu kulturu.  Specifični enterijer galerije obložen drvetom je dao platformu za mesto na preseku šumske kolibe jednog modernog ljubitelja prirode i scenografije za skeč Monti Pajtona. Izloženi su različiti pozajmljeni ili pronađeni predmeti: radni sto sa pisaćom mašinom, telefon, globus, trofeji iz lova, turistički suveniri, stare knjige, geografske mape, preparirane životinje, biljke; aranžmani objekata od papira, plastike, drveta; fotografije, crteži i kolaži koji korespondiraju nepovezanom doživljaju realnog danas.


http://sejma.jimdo.com/nature-and-culture/


Šejma Prodanović  (1981, Zemun)  Diplomirala slikarstvo na ALU u Beogradu. Radovi u nekoliko javnih kolekcija ( Muzej Savremene umetnosti u Cerveiri, Portugal; kolekcija Pekinskog Bijenala, Kina; Muzej Sakima, Japan, Muzej likovnih umetnosti, Tajvan...). Nagrada Fondacije Onazis i otkupna nagrada XIV Bijenala u Vila Nova de Cerveira. Član ULUSa. Slobodni umetnik. Živi i radi u Beogradu. Sakuplja slike i pravi kolaže.  


 


Datum objavljivanja: 16.07.2009.