Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Priroda Aleksandra Antića

Istaknuti likovni umetnik, Aleksandar Antić, predstaviće svoje fotografije na samostalnoj izložbi u galeriji "Stara kapetanija" kao dobitnik nagrade publike na prošlogodišnjem Prolećnom salonu. Izložba se otvara u četvrtak 2. oktobra i traje do 16. oktobra 2008.

 


Autor će izložiti oko četrdeset fotografija koje zajedno sa multimedijalnim projekcijama prikazuju njegov specifičan odnos prema prirodi, pra stvaraocu. Fotografije su snimane analognim velikoformatnim aparatima, a realizovane vrhunskom fotografskom kolor tehnologijom “Cibachrome”. Pored velikog vizuelnog užitka koji daruje svojom izložbom, autor nas upućuje u drugi svet i način življenja suprotan gradskom svakodnevnom, sa porukom da treba koristiti svaku česticu datog nam vremena, biti otvoren i radoznalo otkrivati nepoznato u prirodi.


Aleksandar Antić je rođen 14.04.1953. godine u Novom Sadu. Apsolvent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Likovni umetnik fotografije, član ULUPUDS-a od 1979. godine, sve vreme u slobodnom statusu.  Dobitnik zvanja Istaknuti umetnik 2004. godine. Od 1980. godine radi izuzetno retku "Cibachrome"  tehnologiju za izradu kolor fotografija vrhunskog kvaliteta.Živi i radi u Zemunu, bavi se umetničkom fotografijom, elektronikom, audio-dizajnom i umetničkim oblikovanjem drveta.  35. godina neprekidno aktivan na umetničkoj sceni, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja.


 


 


Datum objavljivanja: 24.09.2008.