Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Printovi Bobana Savića i Alekse Gajića

Utorak, 26. mart, 19h, Bistro, događaj povodom realizacije printova velikog formata u vidu trajne ambijentalne postavke u bistrou Doma kulture Studentski grad sa motivima radova umetnika, Bobana Savića i Alekse Gajića.

 



 


Strip se stvara svuda oko nas, nudeći nam svakodnevno nova saznanja i primoravajući nas da korigujemo svoja saznanja o njemu. Tim povodom sledeći događaj koji realizujemo u okviru Oblačića koji govore: Sto mu gromova! su velike ilustracije naših poznatih umetnika na polju ilustracije i stripa  Alekse Gajića, animatora, ilustratora i strip crtača i Bobana Savića Geta, ilustratora i strip crtača. Ilustracije u vidu printova velikog formata biće postavljene u Bistrou Doma kulture Studentski grad kao nova permanentna ambijentalna postavka.  Kao muzička podrška događaju, nastupiće naš poznati DJ Petrovitz Yugoslavia.



 



O autorima ilustracija: Boban Savić Geto završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1997. i magistrirao je 2000. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Profesionalno se bavi ilustracijom od 1993. Bavi se i koncept artom i umetničkom supervizijom u video i filmskoj produkciji. Aleksa Gajić je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Od 1996. do 2006. radio je kao stalni saradnik Politikinog Zabavnika (a posle toga povremeno). Od 2000. radi za izdavačku kuću Soleil iz Francuske i od tada je  objavio 6 kolor albuma (objavljenih u još 8 zemalja). Poznat je po svom grafičkom romanu Tehnotajz (engl. Technotise) (2001) sa scenaristom Darkom Grkinićem, po kom je kasnije napravljen i animirani film, Technotise: Edit i ja(2009). Od 2015. sa istom skupinom ljudi radi svoj drugi dugometražni animirani film  Technotise – Prorok 1.0.



 



Urednik ciklusa Oblačići koji govore:  Sto mu gromova!



Marjan Matić, saradnik redakcije likovnog programa u saradnji sa Maidom Gruden, urednicom redakcije likovnog programa


 



Datum objavljivanja: 20.03.2019.