Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Primenjena nostalgija

"Primenjena nostalgija" je izložba fotografija Beograda i Praga. Fotografije su delo istaknutih umetnika Jana Šibika i Imre Saba. Otvaranje izložbe je u sredu, 10. juna u 19 časova.

 


Izložba ce se održati u sredu, 10. juna 2009. godine, sa početkom u 19  časova, u Istorijskom muzeju Srbije, Trg Nikole Pašića 11, a otvoriće  je potpredsednik Vlade Božidar Đelić. Nakon otvaranja će uslediti  koktel.


Projekat "Primenjena nostalgija" je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi, dva eminentna fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje predsedavajuće Evropskom unijom. Budući da Češka Republika predsedava do 30. juna, 2009. godine, Prag će biti treći grad Evrope koji će građani Srbije moći da vide na poseban način od početka realizovanja ovog projekta.


Autor iz Srbije, Imre Sabo boravio je nedelju dana u Pragu u toku kojih je fotografisao mesta, događaje, scene i ljude koji ga podsećaju na Beograd. Autor iz Praga, Jan Šibik je objektivom "nostalgičnog fotografa" zabeležio atmosferu Beograda sličnu Pragu. Svaki autor je izabrao 15 fotografija koje su pripremljene za izložbe.


Više o samoj izložbi možete pogledati ovde...


Datum objavljivanja: 08.06.2009.