Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prikazivanje arhitekture

Prezentacije: Prikazivanje arhitekture - arhitektonske prakse. Arhitektura i kulturne politike, petak, 1. februar 2013, 18. sati, Kino sala MSUV. Organizatori: Muzej savremene umetnosti Vojvodine i Zavod za kulturu Vojvodine


 


Urednici i moderatori: Dragan Ilić (Zavod za kulturu Vojvodine), Ljubica Milović (Muzej savremene umetnosti Vojvodine) i Biljana Mickov (istraživač u kulturi, urednik časopisa za savremenu kulturu Vojvodine “Nova misao”)

Učesnici: Steve Bison (Italija), Ruben Alonso (Velika Britanija), Tim van der Grinten (Holandija), Dafne Berc i Lusiano Basauri (Hrvatska – Čile) (Radni jezik konferencije je engleski.)


U saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine organizovana je jednodnevna konferencija na kojoj će gosti – predavači predstaviti svoja interdisciplinarna istraživanja, iskustva i interpretacije arhitekture kao profesije. Svako od pozvanih učesnika će govoriti o sopstvenom iskustvu realizacije projekta koji na specifičan način spaja arhitekturu i arhitekonsko stvaralaštvo sa kulturnim politikama ili aktivizmom u domenu kulture.


Stiv Bison / Steve Bisson / je kustos, urednik, predavač, istraživač, umetnički direktor koji ima meĎunarodne prakse u polju vizuelne umetnosti. Već deset godina kroz svoj studio sprovodi istraživačke projekte i studije urbanog planiranja u saradnji sa lokalnim vlastima, univerzitetima i organizacijama u Italiji. Kao stručnja za analizu industrijskog nasleĎa učestvovao je u akademskim radionicama, laboratorijama i programima.


Svestan rastućeg interesovanja za globalne probleme urbanizacije, osnovao je web magazin za savremenu fotografiju Urbanautica, koji je danas jedan od najvažnijih online izdavača sa preko 15 uredništva širom sveta. 2012. godine je pokrenuo web platformu photoexhibitions.org koja se prvenstveno bavi fotografskim izložbama širom sveta. Od 2010. godine je umetnički direktor AsoloArtFilmFestivala. U novembru 2012. godine odnovao je Filmessay.com, streaming platformu za filmove o umetnosti, arhitekturi i antropologiji. U 2013. će biti urednik online festivala brazilskog filma u saradnji sa MoveCineArte iz Sao Paola i festivala eksperimentalnog videa o arhitekturi sa Bartlet školom arhitekture u Londonu.


 



Datum objavljivanja: 29.01.2013.