Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Priča o akvarelu

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 15. avgusta 2014. godine, sa početkom u 19 časova biće održano predavanje pod nazivom Priča o akvarelu. Predavanje će biti upriličeno povodom zatvaranja izložbe Mihail Mile Kulačić - ulja, pasteli, akvareli, crteži.

 



 


O akvarelu će govoriti autor izložbe, Mihail Mile Kulačić, docent Akademije klasičnog slikarstva na Univerzitetu Educons (Sremska Kamenica).



Da podsetimo: U Salonu zrenjaninskog Muzeja od 14. jula 2014. godine publika je imala priliku da pogleda izložbu radova čiji je autor Mihail Mile Kulačić i koja obuhvata dela u tehnici akvarela, ulja na platnu, pastela kao i izvestan broj radova u tehnici sepia krede. Izložba prikazuje različite kadrove koji su viđeni i doživljeni (banatski motivi i primorski motivi), a postoji i zasebna celina koju čini galerija portreta koji su izvedeni tehnikom crvene krede. Autora posebno privlače široke i mirne banatske ulice, vrtovi, bogata trpeza, kamenite obale primorja, fasade crkava i drugi motivi. Izložba će biti otvorena do 16. avgusta (subota).



Mihail Mile Kulačić diplomirao je na slikarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Živojina Turinskog. Pored slikarstva, aktivno se bavi i ilustrovanjem knjiga i časopisa, pretežno edukativnog karaktera. Od 2008. godine predaje na Akademiji klasičnog slikarstva (Univerzitet Educons).


 



Datum objavljivanja: 12.08.2014.