Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prezentacija projekta OUT

U četvrtak 25. marta u 19h u Austrijskom kulturnom forumu, Kneza Mihaila 22/II, kustos, dipl. ing. Mirjana Peitler, predstaviće umetnički projekat (out), koji je nastao kao rezultat saradnje Instituta za umetnost u javnom prostoru iz Graca, gospođe Peitler, profesora Mrđana Bajića i grupe umetnika mlađe generacije.

 


Na poziv profesora Wernera Fenza (Institut za umetnost u javnom prostoru, Grac) i gospođe Peitler (kustos, MedienKunstLabor, Kunsthaus), prof. Bajić (Fakultet likovnih umetnosti, Beograd) je okupio šest umetnika koji su u Gracu tokom oktobra 2009. godine predstavili svoje skulpture/objekte/instalacije u javnom prostoru  u okviru manifestacije Štajerska jesen. Takođe, ove radove je pratio i zajednički rad Box, koncipiran kao dugoročan projekat koji bi predstavio radove umetnika mlađe generacije iz Srbije.


 


Ivana Milev, student III godine vajarstva, FLU, Beograd


Milena Bakmaz, student V godine vajarstva FLU, Beograd


Boris Šribar, vajar


Dragan Ðordević, vajar


Olivera Parlić, asistent, FLU, Beograd


Radoš Antonijević, docent, FLU, Beograd


Umetnička grupa Muzej/Marko Crnobrnja, vajar/Rajšić Dragan, vajar


 


PETAK 26 MART U 19h


U petak 26. marta u Velikoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, u 19h, profesor Werner Fenz, prof. na Fakultetu Istorije umetnosti na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, direktor Instituta za umetnost u javnim prostorima Štajerske, održaće predavanje na temu Umetnost u javnim prostorima danas, pregled razvoja i novih tendencija na primerima Instituta za umetnost u javnim prostorima Štajerske.


Predavanje ce biti na engleskom jeziku.


Datum objavljivanja: 23.03.2010.