Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prezentacija projekta Arte

Prezentacija projekta Arte u Art klinici u Novom Sadu, održaće se 26. juna u 12h u Grčkoškolskoj 8. Srž projekta ARTE predstavlja WEB portal - internet sajt koji u sebi sadrži osnovu za sakupljanje, arhiviranje, pezentaciju i proučavanje vizuelne umetnosti, i time nastoji da pruži celokupan pregled scene vizuelnih umetnosti Srbije, na adresi www.arte.rs


 


Na portalu će se naći portfolia velikog broja relevantnih umetnika i institucija, sekcija vesti i aktuelnosti, mogućnost trgovine umetninama i informacije o uslugama u sferi vizuelnih umetnosti. Time će biti mapiran aktuelni i istorijski potencijal likovnog stvaralaštva Srbije. Prezentovanjem portfolia institucija, doprineće se njihovoj vidljivosti, afirmaciji i približavanju njihovog potencijala i rada konzumentima.



Na prezentaciji će biti reči o marketingu neprofitnog sektora, modelima prezentacije umetnika, tržištu kulture i vizuelnih umetnosti, kanalima prodaje umetnina, kao i o svetskim iskustvima u ovoj oblasti.



Osnovni cilj projekta je doprinos uspostavljanju tržišta kulture, poboljšanje infrastrukture i kooperacije u kulturi, kroz umrežavanje svih relevantnih institucija kulture (muzeja, galerija, udruženja umetnika), i samih umetnika na teritoriji Republike Srbije u jedinstvenu celinu i na jednom mestu.



Dalji razvoj web portala:

> servis Arte koji omogućava umetniku da se poveže sа galeristima, institucijama i drugim umetnicima iz zemlje, regiona, inostranstva

> Arte sistem koji оmogućava korisnicima dobijanje aktuelnog i istorijskog pregleda srpske vizuelne umetnosti

> medijacija i konsalting u oblasti kulture i komunikacija


 



Datum objavljivanja: 25.06.2008.