Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Preplitanja u Lipovcu

Na ovogodišnjoj koloniji u Lipovcu učestvovali su: Milena Putnik, Bojana Romić, Bojana Lukić, Isidora Fićović, Dušan Jevtović, Oliver Veljković, Aleksandrija Ajduković, Goran Micevski, Ivan Petrović i Nikola Velicki. Izložba se održava u biblioteci Radoje Domanović u Topoli.

 


"Ovogodišnja kolonija u Lipovcu nosi naziv Preplitanja, koji upućuje na ono što je podrazumevajući faktor u svim kolonijama. Nazovimo to interakcijom i komunikacijom. U tome leži potencijal umetničkih kolonija kao fenomena, koji može jako lepo da se razvije u vremenu kada su interakcija i komunikacija postali najbitniji element u društvu.


U periodu od sedam dana, deset umetnika i dva kustosa su u velikoj meri bili upućeni jedni na druge i bili neka vrsta male zajednice. Ova zajednica se formirala u okviru konteksta koji već postoji i unutar njega komunikacija sa selom, okruženjem, domaćinima, prirodom, odvijala se svakodnevno, što je neizbežno rezultiralo preplitanjima različitih vrsta. Insistiranje na slobodnom izboru teme bilo je u funkciji izvlačenja maksimuma iz interakcije sa onim što se nudi. Na ovogodišnjoj koloniji učestvovalo je deset umetnika: Milena Putnik, Bojana Romić, Bojana Lukić, Isidora Fićović, Dušan Jevtović, Oliver Veljković, Aleksandrija Ajduković, Goran Micevski, Ivan Petrović i Nikola Velicki." 


 

Mara Prohaska Marković i Maida Gruden (aka maramaida, kustoski duo) Selektori 37. likovne kolonije u Lipovcu.


Izložba likovne kolonije Lipovac biće postavljena u biblioteci Radoje Domanović u Topoli u periodu od 12. oktobra, do 12. novembra, 2008. godine.


 


 


Datum objavljivanja: 09.10.2008.