Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prelom

Galerija Dom kulture Studentski grad, Novi Beograd, organizuje izložbu instalacije Dušice Dražić, pod nazivom "Prelom". Izložba traje do 28. juna.

 


"Instalacija Prelom nastaje direktnom provokacijom i transformacijom prostora Galerije Doma kulture "Studentski grad". Dušica Dražic polazi od stuba kao osnovnog elementa diferencijacije i organizacije prostora, multiplikujući jedini postojeći originalni element, uvodeći u prostor mnoštvo kopija do momenta u kome se gubi razlika između starog i novih stubova, a time i izmiče lokacija originala u novouspostavlenoj situaciji. Na taj način, otvarajući polje za analizu našeg optičkog i telesnog učešća, instalacija Prelom poziva gledaoca / posetioca da uđe u prostor i uvede ga u stanje unutrašnjeg kretanja. Blokada pogleda, privid oslonca / stubova i osećaj klaustrofobije, strategije su pomoću kojih umetnica želi da prizove svest o obmani i pokrene pitanja koja sežu izvan striktno fenomonoloskog poimanja rada." -  Maida Gruden ( iz teksta u katalogu)

 

Na otvaranju izložbe nastupiće WoO, improv gitarista koji će kroz specifičnu interakciju sa instalacijom Prelom istražiti medijski odnos prostora i zvuka.

 

Dušica Dražic je diplomirala fotografiju na FPU u Beogradu i magistrirala "Public Art & New Artistic Strategies" na Univerzitetu Bauhaus u Vajmaru. Izlagala je na velikom broju izložbi u zemlji i inostranstvu.


 


Datum objavljivanja: 21.06.2008.