Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Predrag Vukićević: Slike

U četvrtak, 18. novembra u 19 sati u Srećnoj galeriji SKC-a, otvara se samostalna izložba slika Predraga Vukićevića. Izložba traje do 29. novembra.

 


Predrag Vukićević (Beograd,1950) diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti  - odsek zidno slikarstvo u klasi profesora Gradimira Petrovića.


Postdiplomske studije završio je na istom fakultetu. Specijalizirao mozaik. Član je ULUS-a. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih su značajne samostalne izložbe u Beogradu, Novom Sadu, Senti, Budvi, Cirihu, Briselu, i radovi u mozaiku izvedeni u Beogradu, Malmeu i Helsinborgu. 


Dragocenost ove izložbe nalazi se u uzajamnoj vezi slikarskog  majstorstva, čije uporište nalazimo u delima najboljih slikara dvadesetog veka, i obrazaca ponašanja savremene globalne komunikacije pred čijim naletima informacija pada i sama potreba za likovnošću koju Vukićević ne samo da ne zanemaruje već je pojačava i njome briljantno ilustruje posledicu haotičnog života individue kao namenski određenu tematiku ovog ciklusa radova.


Opserviranje ovakve tematike, nužno i neizostavno podrazumeva ozbiljan jezik likovnosti, dramatičnost bojnih komplemenata, ilustrativnost koja nas upozorava, izmeštanje izabranog motiva iz konteksta zatečene situacije, i niz genijalnih razrada koje je umetnik Vukićević, baveći se ukupnim sociološkim problemom individue bio u stanju da predstavi.


 


 


Datum objavljivanja: 17.11.2010.