Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Predrag Bačkonja: Sa Lazarom u avanturi

Galerija Milorada Bate Mihailovića Kulturnog centra Pančeva Žarka Zrenjanina 1, Pančevo poziv na izložbu crteža Predraga Bačkonje pod nazivom, "Sa Lazarom u avanturi". 28. mart – 12. april 2018.


 


Crteži su nastali u saradnji sa mlađim sinom Lazarom (sada peti razred osnovne škole). Crteži malog formata (uglavnom oko formata A4, poneki i nešto veći), rađeni kombinovanom tehnikom (olovke u boji, grafitne olovke, hemijske olovke, flomasteri, a ponegde i akvarel). Crteži neretko rađeni na unutrašnjoj strani kartonske ambalaže, računa i reklamnih flajera. Motivi su uglavnom lica koja se vezuju jedna na druga, gusto spakovana u format crteža.



Predrag Bačkonja rođen je 1961. godine u Pančevu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1989. godine, u klasi prof. Milice Stevanović. Magistrirao na istom fakultetu 1994. godine, kod istog profesora. Član ULUS-a od 1989. godine. Izlagao samostalno i grupno više puta, povremeno nagrađivan. Učestvovao u izradi više murala u gradu. Trenutno radi kao profesor likovne kulture u OŠ „J. J. Zmaj” u Pančevu.


 





 


Datum objavljivanja: 02.04.2018.