Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Predavanje Miše Kubala

U petak, 27. februara u 19 sati u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu biće održano predavanje Miše Kubala, "Laboratorija javnog prostora i sfera privatnog, Svetlo - senka kompleks".

 


O predavanju:


Sve što se kreće gradom je "javno"

Svako ko se kreće gradom  je "javan"

Svaki gest učinjen u gradu je političan!


Naši odgovori na dinamičan konstrukt koji poznajemo kao "javni prostor" okarakterisani su intervencijom, promenom, činom pojavljivanja i nestajanja. Umetnici su odgovarali na promenljivi karatker javnog prostora, a publika je razvila nov odnos prema umetnosti koju sreće u njemu. U predavanju će biti skicirani metodološki i umetnički aspekti "grada kao laboratorije", i pomenuti odabrani projekti u javnom prostoru....


Miša Kubal




O Umetniku:


Miša Kubal (Mischa Kuball),  rođen 1959 u Diseldorfu. Od 1980. bavi se radovima s  projekcijama svetla, a od 1987. radionicama u institucionalnom i urbanom prostoru. 1990. realizuje privremeni projekat "Megacrteži" na Mannesmann-Hochhaus u Diseldorfu, a 1994. radikalni zahvat u sinagogi Stommeln s projektom Refraction House. 1998. Predstavlja Nemačku na 24. Bijenalu u Sao Paolu projektom Private Light / Public Light. Od 2000. radi s Rur Univerzitetom iz Bohuma na dugoročnom projektu o predstavljanju govornog aparata u ljudskom mozgu, (Projekat broca'sche Areal Galerija Konrad Fischer, Diseldorf i Muzej savremene umetnosti Zigen 1999/2002) u saradnji sa Neurohirurškom klinikom u Krefeldu i Fakultetom za Neuropsihologiju Rur Univerziteta u Bohumu. Od 2004. do 2007. predavao je Umetnost novih medija na Staatlichen Hochschule für Gestaltung/zkm u Karlsrueu i od 2003. je član umetničkog saveta Centra za međunarodnu "umetnost svetla" Od 2007. predaje umetnost novih medija na Kunsthochschule für Medien u Kelnu i osniva sa studentima eksperimentalnu laboratoriju -1/ MinusEins.  (www.khm.de/minuseins/)


Živi s porodicom u Diseldorfu.


Više informacija o projektima i publikacijama na sajtu:  www.mischakuball.com


Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd


tel/fax: +381 (0)11 2630 940


www.msub.org.rs


msub@msub.org.rs


Radno vreme: od 12h do 20h 


Utorkom je Salon zatvoren za publiku


Portfolio Muzej savremene umetnosti u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 13.02.2009.