Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pravo na teoriju!

TkH centar: promocija TkH, časopisa za teoriju izvođačkih umetnosti, br. 16: PRAVO NA TEORIJU! & Promocija publikacije Raster 2008. – Godišnjak nezavisne izvođačke scene u Srbiji. Četvrtak, 12. februar u 18 sati u Magacinu, Kraljevića Marka 4.

 


Broj 16 časopisa za teoriju izvođačkih umetnosti TkH (Teorija koja Hoda) nosi podnaslov „Pravo na teoriju!“. Ambivalentnost naslova je i osnovna problematika broja, koja se kreće od rasprave odnosa između teorije i filozofije, preko artikulacije potrebe za teorijom, do zahtevanja prava na teorijsko mišljenje savremenih (izvođačkih) umetnosti.

Broj je izašao u decembru 2008. godine, na srpskom jeziku. Urednici broja su: dr Miško Šuvaković, u saradnji sa mr Jelenom Novak i dr Anom Vujanović.

Na prezentaciji učestvuju: Miško Šuvaković i Ana Vujanović

Prezentacija će, osim predstavljanja sadržaja časopisa, obuhvatiti i polemički teorijski dijalog urednika, kao i video primere radova sa savremene umetničke scene u kojima teorijski diskurs ima značajnu ulogu.


U brojnim različitim definicijama rastera koje se mogu naći na internetu, nekoliko informacija se poklapa – raster je rešetkasta struktura sastavljena od pojedinačnih ćelija/piksela/linija/informacija koje svojim rasporedom i različitim vrednostima tvore vizuelni podatak ili ekransku sliku. Tako i pojedinačni elementi rešetke ovog Rastera 2008. tvore konkretnu sliku o nezavisnoj sceni izvođačkih umetnosti u Srbiji 2008.


 


Datum objavljivanja: 10.02.2009.