Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pozajmljeni identiteti

SKC Beograd, ponedeljak, 20. mart u 19h, otvaranje izložbe, "Pozajmljeni identiteti" - radovi učenika Škole za dizajn.


 


Pozajmljeni identiteti postavlja univerzalna pitanja posebno karakteristična za period adolescencije. Baveći se problematikom identiteta  učenici su dali odgovore kroz različite medije kao što  su: digitalna grafika, asamblaž, kolaž, crtež i video.

Izložba predstavlja odabrane radove učenika III I IV razreda  smera likovni tehničar, Škole za dizajn iz Beograda. Radovi su realizovani kroz predmet višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji i crtanje u periodu od 2012. do 2017.  godine.   Smer likovni tehničar  osnovan je 2009. godine i najmlađi je smer u Školi za dizajn. Kroz program ovog smera učenici se obrazuju  kroz različite discipline iz oblasti vizuelnih umetnosti kao što su: crtanje, slikanje, vajanje, grafika, fotografija, osnovi tehnologije i konzervacije, tehnike zidnog slikarstva, višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji.

Na koji način epoha u kojoj živimo za koju je karakteristična  ideološka oskudica, hiperkomunikacija, virtuelna putovanja kroz prostor i vreme utiče na formiranje osećaja celovitosti i jedinstvenosti pojedinca?

Ovi mladi umetnici koji tek ulaze u problematiku savremene umetničke prakse predstavljaju novu pokretačku snagu koju karakteriše samosvest i angažovan stav prema društvu. 


 


 



Datum objavljivanja: 20.03.2017.