Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Povezanost

Performans Juniper Perlis - SAD, pod nazivom Povezanost održaće se u subotu, 5. aprila u 19h, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine - Dunavska 57. Novi Sad.

 


"Ovaj performans ima nameru da poveže publiku i mene pomoću kanapa koji će ljudi fizički meriti, ja ću ga progutati i oni će ga izvlačiti iz mene." Juniper Perlis

Juniper Perlis je umetnica koja živi i radi u New York-u, bazirajući svoju umetničku praksu prvenstveno na performansu i instalacijama. Izlagala je i nastupala kako u SAD-u tako i širom sveta zadnjih deset godina.


Svoju praksu formirala je i razvila kao studentkinja jedne od najznačnijih umetnica i profesora umetnosti performansa Merilin Arsem. Svoje performanse koncipira na takav način da konceptualnu praksu u okviru performansa proširuje polazeći od ličnih pitanja dovodeći ih do opštih odrednica uključujući često publiku (ne samo galerijsku), jer svoje akcije započinje na ulicama dovodeći publiku (umetničku i neumetničku) u galerijski prostor. Osobenost takvog procesa često se ogleda u trajanju njenih akcija, do sada najduže od godinu dana.



Datum objavljivanja: 04.04.2008.