Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Poseta Starom sajmištu / Staze

Poseta Starom sajmištu / Staze - prijavljivanje za obilazak Jasenovca i Donje Gradine u subotu 9. juna 2012.

 


U okviru ovogodišnjih aktivnosti projekta Poseta Starom sajmištu / Staze, radi kompletnijeg i kompleksnijeg sagledavanja prošlih i savremenih politika i praksi sećanja na Drugi svetski rat, Holokaust, genocid, ratne zločine, kolaboraciju i otpor okupaciji i fašizmu, biće organizovani i obilasci spomen područja i memorijalnih centara u Jasenovcu, Donjoj Gradini, Kragujevcu i Kraljevu.



Obilazak Spomen područja Jasenovac i Spomen - područja Donja Gradina biće realizovani u subotu 9. juna. Ukoliko raspoloživo vreme i organizacione mogućnosti to dozvole obići će se i logorski objekat u Staroj Gradiški. Ova jednodnevna ekskurzija ima za cilj da učesnike i učesnice projekta kao i sve zainteresovane koji će se pridružiti organizovanom obilasku bliže upozna sa istorijatom Logora Jasenovac kao i zvaničnim politikama sećanja u Republici Hrvatskoj i Republici Bosni i Hercegovini (Spomen - područje Donja Gradina se nalazi u Republici Srpskoj) na masovne zločine koji su se u njemu dešavali tokom Drugog svetskog rata.



Opširnije informacije o poseti mogu se naći na stranici http://www.starosajmiste.info/sr2012/aktivnosti/studijska-putovanja/obilazak-jasenovca-i-donje-gradine



Polazak iz Beograda biće najkasnije ujutru u 7h, a povratak najverovatnije pre ponoći istog dana. Prevoz će se odvijati autobusom, a svi zainteresovani moraju imati važeće pasoše. Budžetom projekta predviđeno je samo pokrivanje troškova puta, a hrana se može poneti ili kupiti na usputnim stajalištima.



Prijavljivanje za posetu Jasenovcu i Donjoj Gradini može se obaviti preko adrese starosajmiste.info@gmail.com.


 


 



Datum objavljivanja: 25.05.2012.