Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Poseta Paviljonu Republike Srbije

Poseta Paviljonu Republike Srbije povodom 59. Međunarodne izložbe umetnosti Bijenala u Veneciji

 



 


Tokom vikenda Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti Beograd i komesarka nastupa Republike Srbije na predstojećoj Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenala u Veneciji 2022. godine, je zajedno sa predstavnikom Srbije na ovoj prestižnoj manifestaciji, umetnikom, Vladimirom Nikolićem i kustoskinjom Biljanom Ćirić, posetila naš Paviljon u Veneciji. Najužem timu pridružili su se i arhitekte izložbe Segolen Dubernet iz Liona i Predrag Krstić.



Ivana Stojiljković, generalni konzul Republike Srbije u Trstu, takođe je obišla Paviljon sa prisutnima i ponudila logističku podršku pri realizaciji predstavljanja Srbije naredne godine u Veneciji.



„Veoma sam zadovoljna stanjem u kom smo zatekli Paviljon Republike Srbije. Mislim da je dobro što smo ovako rano na licu mestu utvrdili šta su nam naredni koraci te da možemo već da krenemo polako u realizaciju projekta, koji se nadamo neće biti ugrožen Covid situacijom, jer mislimo o svemu na vreme. Rad Vladimira Nikolića „Hod sa vodom” drugačiji je od svega što smo imali ranijih godina u Paviljonu i sigurna sam da će privući veliku pažnju publike i kritike. Tim već fukcioniše kao jedan i svi smo mnogo uzbuđeni. Nadam se da će se i uslovi oko putovanja do aprila malo poboljšati te da će posetiocima iz svih krajeva sveta biti lakše da putuju, jer je ovo zaista izložba koju treba videti.” - izjavila je Marijana Kolarić.



„Izložbe su fizički i mentalni doživljaj i za nas je bilo veoma važno da uđemo u Paviljon Srbije i da osetimo njegov prostor. Naša prva poseta paviljonu sa arhitektama izložbe Segolen Dubernet, Predragom Krstićem i timom muzeja Marijanom Kolarić i Slavicom Pešić je bio ključan za izradu dramaturgije izložbe i utiska publike u trenutku susreta sa postavkom „ Hod sa Vodom”. Vreme koje smo proveli zajedno kao tim u Veneciji još jednom nas je uverio u važnost uloge svih saradnika u projektu.”- rekli su Biljana Ćirić i Vladimir Nikolić.


 



Datum objavljivanja: 22.12.2021.