Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Portreti Danijele Anđelković

U ponedeljak, 20. oktobra otvara se u 19 sati, samostalna izložba crteža beogradske umetnice Danijele Andjelković u Galeriji SULUJ, Terazije 26/II, Beograd. Izložba će trajati do 31. oktobra.

 


Danijela Anđelković je rođena 1970. godine u Beogradu.Diplomirala i magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.Član je ULUSa u statusu samostalbnog umetnika.


Dijapazon Danijelinog umetničkog delovanja kreće se od  performansa / kao član grupe UTIL, 1993 I 1994.g. – u javnim prostorima /do izražavanja u klasičnom mediju slike i crteža.Grupno je izlagala više puta na prestižnim manifestacijama, kao što je Bijenale mladih u Vršcu, Belef I sl.  a ovo joj je druga samostalna izložba.Prošle godine učestvovala je na sajmovima umetnosti u Beču I Rusiji.


U Galeriji SULUJ izložiće ciklus portreta – crteža radjenih kombinovanom tehnikom u periodu od 2002 do 2008.godine, na akvarel papiru .Ciklus portreta pomalo anahrono i pojednostavljeno, nalik na jednostavnost egipatske klasične skulpture, privlači pažnju  tajanstvenošću i asocijativnošću.Na izložbi će biti izloženi i radovi nastali u ovogodišnjem radu Jalovičke slikarske kolonije, gde je Danijela aktivno radila.


 


Datum objavljivanja: 17.10.2008.