Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija

Izožba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” u varšavskoj galeriji Zachęta Project Room. Izložba pod „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” otvorena je sinoć, 11. februara u Zachęta Project Room.


 


Izložba je nastavak saradnje Muzeja savremene umetnosti Beograd i Zaheta Nacionalne umetničke galerije iz Varšave, a koja podrazumeva razmenu ideja i projekata među galerijskim prostorima ove dve institucije, Salona MoCAB i Zachęta Project Room.



Prva izložba, "Dogodilo se sutra", kustosa Une Popović održana je u Beogradu u Salonu MSUB od 9. novembra do 4. decembra 2016. godine.



Kustos izložbe "Ponovo upotrebiti" je Magda Kardaš iz Zachęte i ona je pozvala umetnike koji su rođeni u bivšoj Jugoslaviji, a danas žive u Belgradu, Ljubljani, Skoplju, Amsterdamu, Londonu i Beču. To su: Ana Adamović, Mladen Bizumić, Jasmina Cibic, doplgenger, Bojan Fajfrić, Đorđe Jovanovića, Ivan Petrović, Saša Tkačenko i Miloš Tomić. Predstavljeni radovi prikazuju na koje načine je moguće ponovo koristiti artifakte prošlosti (arhitekturu, fotografiju, slike iz medija koji dokumentuju određene političke i društvene događaje, muziku, film). Neki od predstavljenih umetnika ih koriste kao pozornicu na kojoj izražavaju svoje ideje, dok ih drugi koriste kao inspiraciju za svoje priče.



Izložba je otvorena od 10. februara do 15. aprila 2017. godine u Zachęta Project Room (Gałczyńskiego 3, Varšava).


 


 


 



Datum objavljivanja: 13.02.2017.