Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ponovna poseta Beogradu

"Pozivamo te da rezervišes svoju 'Ponovnu posetu Beogradu' koja bi tebi
mogla da se desi sledeće nedelje u petak 5. ili u subotu 6. decembra."

 


"Ponovo posetite Beograd da vidite ono što ste videli toliko puta - posetite grad u kome niste bili. Nećete biti sami. Bićete potpuno sami. Društvo će vam praviti umetnički rad. Svedok vaše izgubljenosti će biti vaš vodič.




Draga/i,


Pozivamo te da rezervišes svoju 'Ponovnu posetu Beogradu' koja bi tebi mogla da se desi sledeće nedelje u petak 5. ili u subotu 6. decembra. Molimo te da nam potvrdiš svoju posetu sto pre na dezorg@gmail.com. Uz potvrdu posete molimo te da izabereš svog vodiča i dan (poseta traje nepun sat), a precizno vreme i mesto susreta će ti biti potvrđeni. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva tvoja pitanja,  dez.org"


 Vodiči su:


MAJA BEKAN


SECRET POWERS FOR IDENTITY, SECURITY AND SELF-RESPECT IN TROUBLING TIMES (tajna oružja za identitet, sigurnost i samopoštovanje u nesigurnim vremenima)




GORDANA BELIĆ


Moja želja je da vas ugostim prijatnim i ukusnim obrokom. Želim da uživate. Od ponuđene hrane sami odaberite šta ćete pojesti... Da li ste ikada razmišljali, posle završenog obroka, šta ste zaista pojeli?


GUNNDÍS ÝR FINNBOGADÓTTIR


The room itself is modest. It has a bathroom, a room with huge double bed and another part of the space which might have had a wall, but is now part of the bedroom, where you have two seatings and a table. It can seem bit 'dense' but it is actually comfy and you feel tucked in. And of course, the view just frames the impressions. It feels really special.


Gunndís Ýr Finnbogadóttir's Rehearsing Rooms takes the viewer through private spaces, employing performance through telecommunications.  (samo na engleskom)




Metak pistolja .44 Magnuma je prošao kroz centar. Ono što je bilo prvobitno sada je delimično uništeno, ali je nešto drugo nastalo.  Ovo je rad RUT LEG (Ruth Legg)




ANDRIJA PAVLOVIĆ / DRAGAN JOVANOVIĆ


2007. godine sam počeo da sviram sa Draganom Jovanovićem. Dva analogna sintisajzera i bubanj. Kamerno-analogni sastav. Prve snimke koje smo napravili su upravo za izložbu "Molimo Vas ne uznemiravajte" dez.orga. Tako je nastala muzika za jednu hotelsku sobu... a tako je i nastao bend "OlaHorhe"(www.myspace.com/olahorhes). Pa kako kome više odgovara. Jer ovo je u isto vreme muzika za jednu hotelsku sobu i mali rok sastav...




SLAVICA PANIĆ


Video istražuje veze među iskustvima medija i memorije, njihov uticaj u svakodnevnom životu, i pogotovu njihov značaj u iskustvu izmeštanja i migracije. Kroz video, pozivajući se na čuvene crvene cipelice i film Čarobnjak iz Oza, ja ih analiziram kao oblike savremenog rituala koji igraju ključnu ulogu u konstruisanju naših identiteta u globalizovanom svetu.


 DRAGAN RAJŠIĆ


Nudimo vam bračni krevet sa predlogom za Sanovnik pod pojmom "Kolektivni pokrivač".


MAJA RAKOCEVIĆ


Porodični život često se dešava upravo iza zatvorenih vrata, i na tom intimnom terenu dešava se dinamika u kojoj se smenjuje ljubav, svađa, pomirenje, nasilje, radost, pesma, sukob volje, uspavanka, mir i lom... Bez pogleda spoljašnjeg oka - supervizora, kočnice politički korektnog ponašanja potpuno popuštaju. Ovo je zapis svakodnevnog života porodice.


 IVANA SMILJANIĆ


U hotelima sam proživela radosti, uzbuđenja, neizvesnosti koje ne želim nikad da zaboravim. Kad nema ničeg ni važnijeg ni većeg. Kad ne postoji prostor. Ni vreme.

...

O tome se ne razgovara. Nikada. Ali ima načina da ponešto od emocija prenesete drugima. I kad o tome ćutite.




SUSAN SCHMIDT


"Have you got your keys?" "Yes."

"When will you be back?"

"I don't know, yet."

 "You are the first one, I am telling this to." is a series of incidents connecting different moments in time, space, reality and fiction."  (samo na engleskom)




EMILY KYOKO SNOWDEN


i wish i could be with you. but i am where i am and you are where you are. drop me a line. send me a postcard. let me know how you are. i wish you were here. emily kyoko snowden lives in tokyo. she loves to receive post and opens her letter box every day to check what's inside.  (samo na engleskom)




 BOBA MIRJANA STOJADINOVIĆ




Rekao je: čudno je zamišljati da ljudi koji putuju poseduju puno. Zapravo, nastavio je, ono što ih čini imućnim je pre njihova uzdržanost. Kada nosiš stvari sa sobom na put one ti otežavaju kretanje. Udobnost doma je sasvim drugačija od udobnosti putovanja. Dom je mesto gde gomilamo stvari, a put je pre kada gubimo ili menjamo stvari, predmete, sebe. Stao je, slegao ramenima i rekao više za sebe: ono što je tu jedan dan, ne mora da bude tu i sutradan.




BORIS ŠRIBAR


Rad "Love" je rekonstrukcija tragičnog događaja koji se desio 4.6.1979. u sobi br. 701.


Ako počnes da tražis prostor, on nigde ne može da se otkrije. Precizno lociranje ovog trenutka otkriva specifičnost prostora koji se obitava. Ukazati nekome na ovaj krhki trenutak, nekome posebnom, zahteva posebnu pažnju na okolnosti susreta.


 


Datum objavljivanja: 29.11.2008.