Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pokušavam da u crtežu budem ono što jesam

Ovom izložbom se predstavlja deset studenata pete godine FLU, klase crtanja docenta Vesne Knežević. To su studenti: Nemanja Golijanin, Tijana Raguž, Bojana Stamenković, Ana Stanković, Jasna Damnjanović, Neda Nikolić, Danijela Stanić Ana Zdravković, Iva Kuzmanović, Bojana Dabić i Jelena Kačarević.

 


Tokom studiranja oni su aktivno koristeći crtež uspeli da dođu do ličnog poetskog izraza, integrišući različita iskustva. Kretanjem od ličnog unutrašnjeg sadržaja, do temeljnih razrada u oblasti likovnog izražavanja, uspeli su da iznesu svoj stav i time zaokruže vreme i delo. Ono karakteriše njihov kvalitet, ali i osnovne postavke u ideji škole koju zavrsavaju.


Prva i prava pitanja koja se postavljaju možda nisu teme ili pojmovi kojima se bave, nego pre likovne mogućnosti, vidljivi elementi kreativnog procesa i sa kakvim entuzijazmom i energijom oni osmišljavaju umetnički prostor.


Tako da u ovoj izložbi treba gledati i buduća umetnička dela, a kako su završna godina potrebno je posmatrati i ličnosti koje ovog trenutka stupaju na likovnu scenu.


 


 


Datum objavljivanja: 08.04.2010.