Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pokret Nebojše Babića

U okviru Beogradskog plesnog festivala u Galeriji Progres, od 25. marta do 3. aprila, 2010.godine, održaće se izložba fotografija Nebojše Babića, pod nazivom Pokret.

 


Beogradski festival igre koncipiran je tako da predstavi značajna stremljenja savremene igre, osnazi komunikaciju sa domaćom i inostranom publikom i uspostavi nove umetničke standarde i estetiku.


Popularizacija savremene igre, kao i mogućnost da plesna umetnost nađe put do najšire publike, neki su od ciljeva ovog festivala. U tu svrhu napravljen je i raznovrstan program, koji uključuje saradnju umetnika, koji deluju na različitim poljima umetnosti, kao i upoznavanje publike sa savremenim plesnim i pozorišnim tendencijama, kroz različite umetničke medije.


Snažna energija kojom odišu fotografije Nebojše Babića, osnovna je karakteristika ovog posebnog sveta, sveta komunikacije pokretom. Upravo ta energija bila je polazna tačka i umetnikova inspiracija u posmatranju balerina i kreiranju slike o baletu, i igri uopšte, koja se nastavila kroz istraživanje granica između klasičnog i modernog.


Izložba je nastala u saradnji Aje Jung i Nebojše Babića.


 


Datum objavljivanja: 19.03.2010.