Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Poklon-zbirka Dragoslava Damnjanovića

Autorsko vođenje kroz izložbu Poklon-zbirka Dragoslava Damnjanovića, održaće se u sredu, 25. maja, 2011. u 12 časova u Muzeju istorije Jugoslavije, Botićeva 6.


 


Svaku izložbu koju realizujemo upotpunjuju prateći programi namenjeni publici različitih uzrasta i interesovanja. Tokom trajanja izložbe Poklon-zbirka Dragoslava Damnjanovića ljubitelji savrene umetnosti imaće priliku da se tokom autorskih i stručnih vođenja, predavanja i radionica bliže upoznaju sa antologijskim ostvarenjima heterogene umetničke produkcije druge polovine 20. veka.



Prolazeći kroz postavku u društvu autora izložbe posetioci će se upoznati sa 222 dela četrdesetdva umetnika, od kojih je dvadesetšest sa bivših jugoslovenskih prostora i šesnaest inostranih, uglavnom italijanskih umetnika. Sakupljana decenijama, zbirka Dragoslava Damnjanovića nije formirana sa namerom da dosledno prikaže umetničke pravce, pokrete, pojave i trendove određenog doba, međutim nenametljivo i suptilno ona to ipak čini.



Tokom vođenja, autori izložbe Ljubica Miljković, Dragana Kovačić i Gordana Stanišić će se potruditi da svim zainteresovanima predoče različite aspekte sagledavanja i tumačenja ove izuzetne kolekcije, a time i mnogobrojnih umetničkih pojava i fenomena u kontekstu vremena, mesta, kulturnog i sociološkog okruženja. Autorsko vođenje kroz izložbu Poklon-zbirka Dragoslava Damnjanovića



Datum objavljivanja: 24.05.2011.