Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Poigravanje kulturom?

Utorak 7. mart, 18h. KC Grad, Braće Krsmanović 4. Poigravanja kulturom? Odnosi kulture, društva i politike u savremenoj Srbiji.


 


Kako možemo posmatrati kulturu u savremenom društvu Srbije? Zašto je i na koji način kultura potentno polje i sredstvo društvenih distinkcija, borbi i odnosa moći? Kakvu ulogu u modelovanju društva pretpostavljaju akteri kultune scene u Srbiji ? Kakvi odnosi političkih elita, kulturnih elita i građana se mogu iščitavati kroz poigravanja kulturom? Kako na te igre, strategije i borbe utiče geopolitička pozicija društva Srbije?



Kreativno mentorstvo i Kulturni centar "Grad" pozivaju vas u okviru tribine POIGRAVANJA KULTUROM? učestvujete u diskusiji o poziciji i ulozi kulture u društvenim transformacijama u savremenoj Srbiji. Tribinom POIGRAVANJA KULTUROM? želimo da stvorimo prostor za ‘igranja’ pojmom kulture u društvu Srbije iz ugla različitih disciplina, teorijskih i društvenih pozicija, ali i za tumačenja društvenih i političkih 'igara' kulturom, u kojima kultura može biti prostor, sredstvo, predmet ili subjekat igre.


 



Datum objavljivanja: 06.03.2017.