Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pohvala ruci

Izložba "Komunikacija" likovne radionice "Pohvala ruci" - od 26. maja do 30. maja 2012. u Galeriji O3one, na Andrićevom vencu. Otvaranje izložbe, subota, 26. maja u 19. sati.


 


U Likovnoj radionici "Pohvala ruci", već dvanaest godina osobe sa Down sindromom izražavaju svoj emotivni svet kroz likovno stvaralaštvo. Autori i edukatori u radionici, likovni umetnici iz Beograda, trude se da u interaktivnom odnosu sa polaznicima Likovne radionice podstaknu izrazavanje njihove kreativnosti i uključivanje u redovne društvene tokove. Izgradnja samopoštovanja i samopouzdanja su veoma važni za poboljšanje kvaliteta njihovog života. Polaznici kroz kreativnost razvijaju svoje sačuvane kapacitete i dopunjuju ih novostečenim veštinama i znanjem.



Od osnivanja Radionice 2000. godine, zajednički smo realizovali 18 prodajnih izložbi njihovih radova u zemlji i inostranstvu, a od sakupljenog novca, putovali smo, kako po Srbiji, tako i van zemlje. Svako putovanje, osim nagrade za sve polaznike, predstavlja i novo iskustvo u susretu sa nepoznatim...


 



Datum objavljivanja: 25.05.2012.