Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pogledi 2022

21. april u 19 časova do 3. maja 2022. godine Kolektivno-tradicionalna izložba umetnika mlađe generacije: „Pogledi 2022“. Galerija `73 Požeška 83 a, Beograd


 


Izložba umetnika mlađe generacije „Pogledi 2022“, u Galeriji '73, prezentovaće publici  svojevrstan stvaralački opus mladih talentovanih umetnika sa naših prostora. Izložba "Pogledi" predstavlja autentičan projekat Galerije '73 vredan pažnje iz više razloga. Koncipirana je na jednoj lepoj zamisli da ukaže na stvaralaštvo mladih umetnika i da afirmiše njihov pogled na umetnost - a ovi umetnici se, kao i većina njihove generacije, podjednako dobro snalaze u klasičnim kao i u nekonvencionalnim tehnikama. Ove godine predstaviće se njih 25, koje je Umetnički savet galerije veoma kritički i profesionalno, po svim likovnim standardima odabrao. Učesnici ovogodišnje izložbe su: Tamara Dragan, Nedžma Zukorlić, Isidora Jančić, Žn Jouju (Ren Youyu), Milan Kacevski, Irena Kovač, Aleksandra Kovačević, Aleksandra Kuzmanović, Barbara Laković, Aleksandra Marić, Danijela Mihić, Vladimir Miljković, Mladen Mićić, Teodora Nikolić, Teofil Okiljević, Dušan Pejić, Ksenija Popović, Luka Radovanović, Teodora Rakidžić, Tara Rodić, Zorana Stevanović, Ana Stojković, Dunja Trutin, Sonja Ćurin i Natalija Šobić.




I ovog puta je pružena šansa najtalentovanijima da se prikažu na javnoj kulturnoj sceni, što je stvaraocima njihove rane profesionalne dobi veoma značajno. Počeci su najteži, a podrška tada najznačajnija, a oni to zaslužuju, svojim neospornim talentom, pretočenim u delo. U veliki potencijal ovih mladih stvaralaca, publika će moći da se uveri tokom izložbe koja će biti otvorena u Galeriji `73 od 3. maja 2022. godine.


 



Datum objavljivanja: 19.04.2022.