Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Poetika znaka Nebojše Aleksića

Po prvi put od 4. do 13. maja 2010. godine u Kulturnom centru Pančeva u galeriji "Dvorište" pančevačkoj publici predstaviće se mladi beogradski slikar Nebojša Aleksić, izložbom, "Poetika znaka".

 



Pod nazivom "Poetika znaka" Aleksić se predstavlja na pančevačkoj sceni segmentom obimnije izložbene postavke predstavljene 2009. godine u Beogradu, za koju je umetnik bio nominovan za Nagradu grada Beograda.   Izložba u Pančevu uključuje 12 dela, mahom akrilika i papira na platnu različitih formata, a koja po likovnom izrazu pripadaju apstraktnom ekspresionizmu. 



Aleksić je rođen 1973. godine u Beogradu gde je i napravio prve profesionalne korake. Studije slikarstva završio je na fjorentinskoj Akademiji lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti di Firenze), a trenutno na istoj akademiji pohađa specijalističke studije slikarstva.  Član je ULUPUDS-a od 2003. godine.  U periodu od 2003. do 2010. godine izlagao je na tradicionalnim grupnim izložbama u zemlji (Majski salon, Prolećna izložba ULUS-a, itd.), na nekoliko grupnih izlozbi u inostranstvu (Italija, Španija, Mađarska), kao i par samostalnih izložbi.  Aleksić je aktivni član beogradske Neformalne kreativne grupe KOMBINAT s kojom izlaže u pop-up galerijama, afirmišući alternativne izlagačke prostore.  Njegov dugogodišnji rad na polju vizuelnih umetnosti obuhvata, pored slikarstva, i oblasti grafke, dizajna, fotografje i skulpture.  Živi i radi na relaciji Beograd-Firenca.

 


 



Datum objavljivanja: 06.05.2010.