Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Po ovakvom danu, Marije Đorđević

U sredu, 22. aprila u 18.30 časova u Galeriji Doma kulture Studentski grad biće otvorena izložba autorke Marije Đorđević, "Po ovakvom danu". Video rad sa izložbe može se pogledati do 30. aprila.

 


"Materijal od koga je sačinjen video rad Marije Đorđević "Po ovakvom danu", uspostavlja i ispostavlja jedan pogled u tok običnog dana jednog čoveka. Od buđenja do  ponovnog sna, ova kratka skica deluje kao fon, ogoljena pozadina na osnovu koje je moguće naslućivati i graditi  nove naracije, poređenja i poglede (...) Minimalizam  snimljenih "blokova"  u prvi mah stvara utisak da su ključni događaji dana namerno izostavljeni, da se krećemo po obodu, ali ukoliko se prati vremenski rasopred segmanata, istovremeno se uviđa kako oni potpuno ispunjavaju vreme i da čak i ono što je odsutno ne ostaje nezableženo. Po ovakvom danu je jedan od koraka ka viđenju dnevne "rutine", to je melanholično naslućivanje moguće razlike.  Upravo to naslućivanje otvara različite smerove za druge korake po ovakovom danu." 


Maida Gruden, iz teksta u katalogu.


Marija Đorđević je diplomirala slikarstvo na Akademiji Lepih umetnosti u Pragu. Magistrirala je na Hochschule fur Bildende Kunst u Drezdenu. Živi i radi u Pragu i Beogradu.


Radno vreme Galerije od 17:00 do 21:00

svakoga dana osim nedelje


DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD

Bulevar Zorana Đinđića 179

Tel. 011 26 91 442

e-mail. galerija@dksg.rs

www.dksg.rs


 


 


Datum objavljivanja: 21.04.2009.