Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Po lokalnom vremenu

Izložba radova Štefana Kopelkama koja je obišla mnoge gradove širom sveta biće svečano otvorena u petak, 8. maja u 20h u kafeu Kulturnog centra Inđije. Tom prilikom Kulturni centar Inđije će posetiti i Juta Gerig, direktorka Gete Instituta u Beogradu, institucije u saradnji sa kojom je i organizovano gostovanje izložbe.

 


Godine 1990, nakon pada Berlinskog zida, ali pre zvaničnog ujedinjenja Nemačke, Štefan Kopelkam proputovao je Istočnu Nemačku u želji da fotografiše prizore za koje je verovao da će uskoro nestati i da ih tako sačuva od zaborava. Kuće, ulice i trgovi koje je tada fotografisao često su delovali kao da je na njima vreme stalo. Desetak godina kasnije umetnik je ponovo posetio sva ta mesta da bi ih po drugi put fotografisao sa iste tačke. Parovi fotografija nastali na taj način dokumentuju dalekosežne promene koje su se u mnogim slučajevima u međuvremenu zbile.


 Izožba Gete Instituta obuhvata reprezentativni izbor fotografija iz projekta Ortszeit – Local time (Po lokalnom vremenu). Štefan Kopelkam je svoje fotografije propratio kratkim komentarima sa dodatnim informacijama o snimljenim građevinama, koje posmatraču skreću pažnju na osobito markantne detalje.


Izložba traje do 22. maja.


 


 


Datum objavljivanja: 04.05.2009.