Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Plodovi Milice Petrović

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, u petak 16. aprila 2010. godine u 18 časova, biće otvorena izložba akvarela Milice Petrović u okviru galerijske delatnosti JP "Beogradska tvrđava". Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 7. maja 2010. godine.

 


Milica Petrović izložiće akvarele pod nazivom "Plodovi". Temu  plodova slikarka je izabrala  nakon posmatranja prirode u makro planu.  Svetlost, prostor, perspektiva, voda i boja su sada fokusirani na plod, kao vrhunski učinak prirode. Šljiva, jabuka, orah, šipak nastaju iz pupoljka i cveta...Dočekavši  plod, divimo se njihovoj lepoti i uživamo u ukusu. Zašto to ne naslikati?  Radovi iz ovog ciklusa su nastali tokom 2009-2010. godine.


Milica Petrović je rođena je 1955. u Beogradu. Fakultet primenjene umetnosti završila je 1979. godine u Beogradu, na katedri za grafiku. Član ULUS-a od 1981. godine. Trinaest puta izlagala samostalno i imala preko sto kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Učestvovala u radu više od petnaest likovnih kolonija. Za svoj rad nagrađena je na 12. Oktobarskom likovnom salonu – Kovin 94. Bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijom. Ilustrovala nekoliko knjiga poezije. Radila u Školi za dizajn u Beogradu kao profesora predmeta teorija forme. Dve godine je predavala predmet vizuelno opažanje na Katedri za kameru Univerziteta umetnosti Braća Karić. Od 2000. godini radi kao voditelj u Likovnoj radionici "Pohvala ruci" sa osobama ometenim u razvoju.


 


Datum objavljivanja: 15.04.2010.