Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Platypus - studentska izložba

Platypus - Izložba studenata završnih godina osnovnih i master studija Fakulteta likovnih umetnosti iz klase prof. Zorana Dimovskog 24 - 28. novembar 2020.
Radno vreme: 11 – 15h


Aleksandar Veljković, Bez naziva, 2020, vektorska grafika


 


 


Radno vreme: 11 – 15h



U okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno...“ u novom prostoru Grafičkog kolektiva, ulica Dragoslava Jovanovića 11, predstavlja se 11 studenata završnih godina osnovnih i master studija Fakulteta likovnih umetnosti iz klase prof. Zorana Dimovskog.



Ovo je jedanaesti segment pop up projekta sa idejom da se u međuvremenu - između stanja derutnog prostora i buduće galerije Grafičkog kolektiva – stekne nova energija i kreativna revitalizacija. U isto vreme se in situ susreću autentičnost mesta i autentičnost autorskog koncepta ostvarujući novu dijalošku formu. Program se realizuje u iščekivanju dokumentacije za rekonstrukciju izložbenog prostora Grafičkog kolektiva.

“Radovi studenata Fakulteta likovnih umetnosti su nastali u prvom semestru 2020 godine. Zastupljene su različite teme i tehnike - od crteža preko slike do digitalne grafike. U tematskom pogledu nema specifične međusobne interakcije radova. Međutim mladi umetnici su pokazali visok nivo profesionalne odgovornosti i radne etike za relativno kratko vreme i u posebnim novim uslovima. Na taj način je u praksi demonstriran vitalizam umetničke opredeljenosti i volje. Slično kao što je i Graficki kolektiv pokazao u proteklih nekoliko godina. U tom smislu recentni ambijent galerije potpuno odgovara stanju u savremenim društvima generalno. Studenti su sa izazovom i rado odgovorili na ponuđenu mogućnost da predstave svoje nove radove u galeriji Grafičkog kolektiva. Skoro svi radovi su realizovani na fakultetu i u periodu epidemije korona virusa.” Z. Dimovski



Izlagači: Dea Đakovac, Dajana Damnjanović, Iva Dimitrijević, Milica Katić, Miloš Konjevoda, Jelena Milatović, Teodora Pavlović, Magda Radojlović, Jana Stojanović, Aleksandar Veljković, Ksenija Vučićević


 



Datum objavljivanja: 24.11.2020.