Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Planeta zemlja - preobražaj

U Galeriji Singidunum u petak, 5. juna u 19 sati otvara se izložba Sekcije keramike ULUPUDS-a, pod nazivom, "Planeta zemlja - preobražaj". Izložba će trajati do 12. juna.


 


Već tradicionalna (deveti put), ova izložba ima temu koja je posvećena Planeti Zemlji i koja na umetnički način istražuje jedan njen segment, otvara nova interesovanja umetnika i prikazuje izuzetne mogućnosti keramičkog medija.



Autori će se i ove godine baviti kreativnim istraživanjem, inspirisani temom promena i transformacija, preobražaja, metamorfoze i analizom čovekove sposobnosti da razume prirodu, njene preobražaje i iskoristi ono što mu ona nudi..



Izložbu organizujemo sa idejom da umetnici, odgovarajući na temu, u skladu sa svojim senzibilitetom i likovnom poetikom, opomenu i podsete na značaj očuvanja i negovanja sredine u kojoj živimo.



Keramika, u tehnolškom smislu, od svih grana umetnosti možda je najbliža prirodi, vezana je za osnovne elemente prirode. Eksponati koje ćemo izložiti biće raznorodni, od utilitarnih predmeta do keramičkih skulptura, panoa i keramičkih objekata. U okviru izložbe na Dan zaštite životne sredine 5. juna 2009. od 17-21 h biće organizovana demonstracija rada na keramičkom točku.


 Na izložbi učestvuju:


1.    Katarina Lazić Vasiljević

2.    Antonija Dragutinović

3.    Sanja Sremac

4.    Radenko Adnađ

5.    Aleksandar Kucina

6.    Sabina Horvat

7.    Mirjana Novaković

8.    Mihajlo Petrović

9.    Marica Jovićević Petrović

10.  Ana Stipsić

11.  Gordana Kitak

12.  Melita Biber Nuta

13.  Tatjana Ivanišević Radojković

14.  Biljana Rakić

15.  Olivera Bogdanović


 



Datum objavljivanja: 01.06.2009.