Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Petar Mošić: Fenomen odrastanja i socijalizacije

Otvaranje izložbe doktorskog umetničkog projekta, autora Petra Mošića, pod nazivom, "Fenomen odrastanja i socijalizacije u savremenom društvu" u Galeriji Fakulteta likovnik umetnosti4. novembra u 19.30 časova.


 


Petar Mošić je rođen 11. juna, 1981. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završio je 2010. godine u klasi profesorke Darije Kačić. Doktorske umetničke studije na istom fakultetu je upisao 2013. godine, pod mentorstvom profesorke Anđelke Bojović. Dobitnik je nekoliko nagrada, od kojih je najznačajnija Zlatna paleta, sa Prolećne izložbe ULUS-a.

 



Izložba doktorskog umetničkog projekta „Fenomen odrastanja i socijalizacije u savremenom društvu“ se zasniva na radovima koji su nastali tokom doktorskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti i predstavlja reakciju na današnje vaspitanje, obrazovanje i ponašanje dece i omladine, dok za opšti cilj ima unapređenje kvaliteta života dece i čitavog društva. Ovaj umetnički projekat nagoveštava doprinos onom aspektu likovnih umetnosti koje je društveno angažovano, kao oblik kritičkog i ironičnog odgovora na svet u kome živimo.



Datum objavljivanja: 02.11.2016.