Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Perspektive 12

Izbor za najperspektivnijeg mladog umetnika, nazvan “Perspektive” prvi put je po ideji i u organizaciji Art klinike (MMC LED art) odrzan 2001. godine. Subota, 21. decembar u 19. sati, MSUV.


 


Ideja je bila da se mladim umetnicima tek izašlim iz bezbednosti školovanja olakša prvi korak u stvarni svet i omogući elementarna javna vidljivost.  Žiri laika, sačinjen od ljubitelja umetnosti, odabrao je najbolje radove na diplomskoj izložbi novosadske Akademije umetnosti. U prostorijama Art klinike u Grckoskolskoj 4. održana je zajednička izložba a potom je svaki od perspektivnih dobio priliku da samostalno izlaže u ŠOK galeriji.  U 2013. godini nakon eutanazije projekta Art klinika, a u skladu sa novim konceptom Šok zadruge kao okvira za saradnju izmedju institucija, udruženja i pojedinaca, Perspektive kao program preispitivanja institucionalnog (akademija) kroz vizuru nezavisne, alternativne scene ulaže u MSUV.



Stručni žiri u sastavu Sanja Kojić Mladenov, Svetlana Subašić, Vesna Grginčević, Tadija Janičić, Miroljub Mima Marjanović, Srdjan Tunić, Vuk Vučković i Nikola Džafo, proglasio je u 2013. godini perspektivnim sledeće mlade umetnike: Akademija umetnosti, Novi Sad: Luna Jovanović, Nora Mesaroš, Gojko Dutina, Simonida Jovanović, Jovana Reljić i Valentina Talijan.

 

Fakultet likovnih umetnosti Beograd: Miloč Čolić, Sonja Gajić,  Valentina Vagner i Šejma Prodanović.



Isti žiri odabraće i troje najperspektivnijih.



Na samoj izložbi, biće organizovano, kao omaž bivšem “žiriju laika”  i glasanje publike. Glasajući publika će se i sama kvalifikovati za neku od nagrada/zahvalnica Šok zadruge kojima ce se  njen interes i dolazak na izložbu valorizovati (da ne dolazi za džabe).



http://sokzadruga.wordpress.com/2013/12/13/385/ 


 



Datum objavljivanja: 19.12.2013.