Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Perspektiva 22

Kolektivna novogodišnja izložba “Perspektiva 22” biće otvorena u petak 23. decembra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu TC Galerija.


 


Izložba okuplja dvanaest mladih autora i predstavlja odabrane radove sa njihovih samostalnih izložbi, održanih tokom 2022. godine. “Perspektiva 22” naziv je istoimenog projekta Galerije ŠTAB  i deo je godišnjeg izlagačkog programa čiji je fokus na stvaralaštvu mladih. Osnovna ideja je bila da se autorima omogući veća vidljivost na umetničkoj sceni i tržištu kao i da se doprinese većem vrednovanju dela savremene umetnosti približavanjem što široj publici. Umetnički radovi su objedinjeni istančanom izlagačkom tendencijom galerije koja se prezentuje kroz dugogodišnji aktivan rad sa mladim i savremenim umetnicima.


Autori: Aleksandra Ilić, Vladan Sibinović, Aleksandar Kempa Stanojević, Stefan Stevanović Pepi, Sanja Madžarević, Jovana Krneta, Lazar Rodić, Bogdana Perić, Vladimir Miljković, Aleksandar Radičević, Miljan Stevanović i Luka JendrišekKustos: Ana Kršljanin

Muzička podrška: DJ Fanki Mehaničar


Publika će moći da posetiti izložbu od 23.12. do 8.01.2023. svakog dana od 11 do 19h.


 



Datum objavljivanja: 20.12.2022.