Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Performans Vanje Nikolić

Performans “Koji život?”, autorke Vanje Nikolić, deo je projekta "Second life", i nastao je tokom nekoliko radionica u Novom Sadu i rezidencijalne radionice u Ljubljani, Slovenija. Performans se bavi suočavanjem realnog života sa virtuelnom platformom "Second life" koja je stvorena kao simulacija relnog života.


 


Projekat ‘Second life’ je internacionalni umetnički projekat sa obrazovnom dimenzijom, zasnovan na savremenom dramskom tekstu i njegovoj interakciji sa virtualnim svetom, (naročito sa ‘Second life’) koji ima za cilj da ispita teme kao što su otuđenost u komunikaciji, "unutrašnje migracije" mladih ljudi u regionu i naše shvatanje "drugog".  



Performans "Koji život?", autorke Vanje Nikolić, deo je projekta ‘Second life’, i nastao je tokom nekoliko radionica u Novom Sadu i rezidencijalne radionice u Ljubljani, Slovenija. Performans     se bavi suočavanjem realnog života sa virtuelnom platformom ‘Second life’ koja je stvorena kao simulacija relnog života. On sagledava naše fizičko prisustvo u realnom životu i sve ono što je neophodno za naš opstanak, postavljajući puko preživljavanje kao jedinu stvar koja preostaje odabirom da se živi u virtuelnom svetu. ‘Second life’ je u ovom slučaju shvaćen kao mogućnost izuzetne bliskosti bez fizičke blizine. Sama mogućnost izbora jednog ili drugog života čini nas bogatijim ali i hendikepiranim.


 



Datum objavljivanja: 28.06.2008.