Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Performans u DOB-u

Performans Tatjane Strugar, pod nazivom Za status, održaće se u Galeriji Doma omladine Beograda, 4. maja sa početkom u 19.h


 


Tatjana Strugar je magistrirala Fakultet likovnih umetnosti. Članica je ULUS-a. Imala je dve samostalne izlozbe, učestvovala na više grupnih, takođe i kao gostujuća umetnica u raznim art projekatima. Izvan art-a radila je kao kostimografkinja u tri filma, jednoj seriji i nekoliko reklama. Tatjana Strugar živi u Beogradu, ima troje dece.




U umetničkom stejtmentu koji prati izložbu "Za status-performans realnosti" Tatjana Strugar kaže: "Prošle su 4 godine od moje poslednje samostalne izložbe. Da bih zadržala status slobodnog/samostalnog umetnika potrebno je da u 2008. godini realizujem novu samostalnu izložbu. S obzirom na činjenicu da su mi lično potrebne beneficije koje idu uz status slobodnog umetnika kao sto su penziono, zdravstveno..., a da s druge strane moji radovi imaju svoj nezavisan/nestatusan život koji ne prati ove administrativne dinamike i određivanje statusa, ja stoga moje radove ne mogu izlagati u propisanim rokovima, a rekoh - status mi je lično veoma potreban.




U galeriji ću predstaviti sebe. Evo na koji način: u uglu pored vrata biće sto sa posluženjem, na zidovima neće biti ništa kao ni na podu, osim rampe koja se tu nalazi već 4 godine i koja je deo moje instalacije predstavljene tada u Galeriji DOB. Šetajući se oko ove rampe odgovaraću na pitanja bilo kog posetioca o mom trenutnom umetničkom angažmanu, uverenjima, sumnjama... Dakle, ja, moja realnost (fizička i stvaralačka), biće predstavljena posetiocima Galerije DOB tokom performansa koji će trajati od 19h pa nadalje uz odabranu muziku."


Tatajana Strugar


 


 



Datum objavljivanja: 02.05.2008.