Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pejzaž života

Od 25. septembra pa do 6. oktobra, 2009. godine u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja, Pariska 16, može se pogledati autorska izložba grafika Sandrie Hu, koja predstavlja grafičare koji sarađuju sa Univerzitetom Hjuston – Kliar Lejk Konzorcijumom.

 


Autorska izložba grafika Sandrie Hu predstavlja grafičare koji sarađuju sa Univerzitetom Hjuston – Kliar Lejk Konzorcijumom. Ovi grafičari su sarađivali sa Sandriom Hu u različitim grafičarskim projektima upravo kroz ovaj konzorcijum.



Dejl Kliford je predavač Savana koledža za umetnost i dizajn u Atlanti, Džordžia. Njegovi drvorezi uključuju višestruku redukciju slojeva i boja.




Sandria Hu predaje slikanje, crtanje i grafiku na Univerzitetu Hjuston – Kliar Lejk, Hjuston, Teksas. Koristi se grafičkim tehnikama od serigrafije do bakropisa na solarnim pločama.


Bajron Braukli predaje grafiku i fotografiju na Verakruza univerzitetu, Ksalpa, Meksiko. Ovaj umetnik prenosi digitalne slike na bakarne ploče.



Sam Koronado je rukovodilac Serie projekta i Koronado studia za serigrafiju u Ostinu, Teksas. Serigrafije ovog umetnika se sastoje od višestrukih slojeva kolaža i foto transfera.



Vejn Mijamoto predaje grafiku na Univerzitetu Havaji u Hilou. Njegovi bakropisi na solarnim pločama uključuju digitalni transfer i otiskivnanje crteža.



Keti Brimberi je jedna od dierktora radionice Flatbed pres u Ostinu, Teksas. Ova umetnica u svoje bakropise na solarnim pločama uključuje višestruko ručno nanošenje boja.



Raul Mitra je grafičar iz Indije i radi u Hjustonu kao majstor štampe za linorez. Linorez izvodi ručno.


Portfolio Centar za grafiku i vizuelna istraživanja


 


 


Datum objavljivanja: 25.09.2009.