Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pažnja kritika !?

U četvrtak, 8. oktobra 2009. sa početkom u 12. sati, u Foajeu dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6 održaće se konferencija za novinare na kojoj će stručnoj i široj javnosti biti predstavljena knjiga, "Pažnja kritika!?" - Kako i šta je pisano o beogradskim oktobarskim salonima

 


Knjiga Pažnja - kritika!?Kako i šta je pisano o beogradskim oktobarskim salonim objavljena je  u izdanju Kulturnog centra Beograda povodom 50 godina Oktobarskog salona. Knjiga ima 500 strana, sa 167 kritika 75 autora, sa desetak fotografija, bibliografijama i hronologijama važnijih događaja po decenijama, 5 komentara i rezimeima na engleskom jeziku.


Priređivači su Aleksandra Mirčić, Gordana Dobrić, Aleksandra Estela Bjelica Mladenović Aleksandra i Radonja Leposavić (urednik), a knjigu je grafički oblikovao Borut Vild. 

           


U četvrtak, 15. oktobra 2009. od 11.00 do 15.00 sati (sa pauzom od 13.00 do 13.30), u Foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6, (na I spratu), održati okrugli sto sa temom:  Kritika Oktobarskog salona: Kako, šta i zašto je baš tako, a ne nekako drugačije, pisano tokom 50 godina. U razgovoru će učestvovati beogradski likovni kritičari, teoretičari i istoričari umetnosti, umetnici, profesori, novinari i svi drugi koji imaju (ili misle da imaju) šta da kažu o ovoj temi, a moderatori razgovora biće priređivači knjige Pažnja - kritika!?


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 05.10.2009.