Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Parovi (Svadbarske slike)

U ponedeljak, 3. novembra, u 19 časova u Galeriji Remont (TC Trg Republike), otvara se samostalna izložba slika Daniela Glida, pod nazivom, Parovi ( Svadbarske slike). Izložba traje do 14. novembra.

 


Ova izložba je zamišljena kao delimičan povratak klasičnoj slikarskoj tehnici, ovoga puta u tehnici akrila na platnu. U 17 slika malog formata ( 28.5 x 22cm ) prikazani su parovi koji predstavljaju jednu od nebrojeno mnogo mogućnosti. 13 parova je heteroseksualno dok su preostala 2+2 homoseksualni. Moju želju da do kraja života živim sa jednom (mojom sadašnjom i jedinom) ženom iskoristio sam kao lajt motiv za ovu izložbu.




U isto vreme, to su i "svadbarske slike" namenjene, verujem ipak malom broju, onima koji bi želeli da poklone baš takvu sliku kao poklon za svadbu bliskih prijatelja. Nekoliko radova sa ove izložbe sam i sam poklonio, i to ne samo u svadbarske svrhe. Sama izložba će biti začinjena jednostavnim video radom u kome će se naći nekoliko desetina fotografija sa veoma različitih venčanja i svadbarskih slavlja.


Na žalost, posluženje prilikom otvaranja izložbe neće biti svadbarsko.


 

          Daniel Glid


Portfolio Remont


 


Datum objavljivanja: 31.10.2008.